Freedom

Read in English

Parapantist zburand deasupra muntilor vulcanici in Masivul Central din Franta, intr-o seara de toamna.

De multe ori fotografiile cele mai dragi mie le obtin in doua momente fixe ale unei sedinte fotografice. Fie la inceput, cu ocazia primelor imagini (de acomodare), atunci cand inca nu sunt familiarizat bine cu subiectul si inca mai cad prada surprizei, sau la sfarsit dupa ce am hotarat sa inchei sedinta si apoi brusc descopar un amanunt pentru care imi repun in functie aparatul si fotografiez rapid ce am observat tardiv.
Asa a fost si cu aceasta imagine pe care am facut-o pe drumul de intoarce de pe Puy du Dome in Masivul Central francez. Dupa o zi intreaga de drumetii pe pantele muntilor cu echipament serios foto-video de carat in spate si dupa sute sau poate mii de fotografii facute, am hotarat sa imi inchid camera si sa o iau pe drumul de intoarcere spre masina. Insa intr-un luminis am observat ceea ce se vede in imagine si a trebuit sa imi redeschid camera si sa imortalizez momentul.
Cei pasionati de reguli si fotografie, probabil observa ca imaginea nu respecta niciuna din legile stricte, matematic artistice, de incadrare a subiectului principal in imagine. Nu poate fi vorba de regula treimilor sau de proportiile magice create prin numarul de aur precum nici de combinatii ingenioase de diagonale. Cu toate acestea cred ca imaginea este semnificativa pentru ca se refera la….LIBERTATE (Freedom)…….si libertate inseamna a fi liber, fara reguli,programe sau deadline-uri.

Puteti sa cumparati printuri de calitate sau imprimarea imaginii pe diferite produse de pe fineartamerica.com
Puteti descoperi mai multe imagini din Masivul Central francez in colectia mea de imagini de calatorie

Tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *