Gradina de zapada

Read in English

Aspectul unui loc de joaca pentru copii (gradina de zapada) intr-o  statiune de schi din Alpi in conditiile modificarilor climatice actuale - 30.12.2015

Aspectul unui loc de joaca pentru copii (gradina de zapada) intr-o statiune de schi din Alpi in conditiile modificarilor climatice actuale – 30.12.2015

Aceasta este o “gradina de zapada”. Astfel de spatii se gasesc in statiunile de schi alpine la baza marilor partii. Ele sunt destinate copiilor mici de tot, care inca nu stiu bine nici sa mearga. Ei vin in acest spatiu ingradit, plin cu zapada(naturala) si se joaca,cad in zapada,mai pun si niste schiuri liliputane in picioare si cad si cu ele, intr-un cuvant sunt fericiti. In 30 decembrie 2015 acest spatiu arata extrem de trist, datorita lipsei de zapada in toiul iernii.Totul este o consecinta a schimbarilor climatice majore care au loc pe Pamant.

A fost extrem de dificil sa aleg aceasta imagine ca favorita a saptamanii, in dauna altora mult mai atractive. Am ales-o totusi, pentru ca in momentul in care am facut-o am avut niste strafulgerari din timpuri stravechi ale existentei mele; din copilarie.
Se pare ca stilul modern de viata, supratehnologizat,(plin de metale,fumuri,viteze,unde si neaparat nenatural super-interconectat) a furat bucuria copiilor. In timpul iernii aceasta bucurie simpla insemna un om de zapada, o bulgareala zdravana sau o batalie incrancenata printre cetati si castele construite din zapada.
Probabil copii de azi nu sunt chiar feiriciti, desi au sansa istorica, inca inainte de a sti sa vorbeasca sau sa mearga, sa isi puna degetelul pe butonul “Skip ad” pentru a opri publicitatea care i-ar deranja in vizionarea desenelor animate moderne pe diverse ecrane cu care stau prea mult timp fata in fata. Iar in aceste desene animate moderne lor li se prezinta chiar componentele stilului de viata prea-tehnologizat,mentionate mai sus.

PS: Nu vreau ca prin aceasta postare sa se inteleaga ca sunt un dusman al vietii moderne si al tehnologiilor uimitoare de acum. Chiar dimpotriva ! Insa totul trebuie facut in asa fel incat muntii si natura sa nu fie atinse. Si asta pentru ca natura suntem si noi….oamenii.

Daca vreti sa descoperiti locuri frumoase naturale o idee buna ar fi sa rasfoiti colectia de imagini de calatorie de pe radurazvan.com.

Tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *