Ochii din Spatele Mastii – Carnavalul de la Venetia

Read in English

Ochii din spatele mastii - Carnavalul de la Venetia

Ochii din spatele mastii – Carnavalul de la Venetia

In aceste zile este in plina desfasurare Carnavalul de la Venetia. Aceasta imagine reprezinta de fapt un detaliu al unei persoane deghizate. Pentru a vedea imaginea intreaga puteti sa dati clic pe fotografia de mai sus.
Venetia este un adevarat studio imens in aer liber in care se poate studia perfect tehnica realizarii “environmental portrait” (acestea sunt portrete ale persoanelor aflate in mediul lor natural). Numarul foarte mare de persoane deghizate si disponibilitatea acestora de a colabora cu fotografii pentru realizarea de imagini unice este o oportunitate extraordinara pentru a studia acest mod de fotografiere.
Pentru fotograful obisnuit, care eventual ajunge in Venetia direct din studioul sau plin de lumini controlate si artificiale, in care face portrete ale oamenilor fara masti, intalnirea cu oamanii din spatele mastilor, de pe strazile venetiene, este plina de senzatii unice. Aceasta deoarece atunci cand te gandesti la portret, te gandesti la fata,la mimica. Acestea sunt cai de legatura intre model si fotograf care prin comunicare reuseste sa scoata la iveala personalitatea modelului prin intermediul expresiei acestuia. In Venetia in timpul Carnavalului acest proces este profund perturbat, deoarece mastile blocheaza tocmai accesul la mimica modelului. Deci trebuie facut un protret fara mimica, sau mai bine zis cu o mimica unica. In aceste conditii fotograful si modelul trebuie sa colaboreze in alt fel pentru a putea exprima expresii. Aici intervine jocul si miscarea mainilor si a corpului. Si bineinteles ca mai raman ochii. Insa mastile sunt in asa fel facute incat ingreuneaza extrem de mult accesul la ochi. De cele mai multe ori acestia sunt in permanenta miscare, ascunsi si situati in zone extrem de intunecoase si inguste. Astfel ca surpinderea clara a ochilor din spatele mastii este un test de tehnica fotografica extrem de important.

Daca vi se pare interesant spectacolul mastilor va invit sa vizionati colectia mea de imagini cu oameni deghizati din timpul Carnavalului de la Venetia.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *